Apple's MacOS Catalina 10.15 ondersteunt aantal aangiften niet
Uitloggen
- Getoond sinds:
- 11-10-2019
- Categorie:
- Informatief
Maakt u gebruik van onze Apple-versies? Met de laatste upgrade van het besturingssysteem naar macOS Catalina 10.15 kunt u geen aangiften loonheffingen over 2014 tot en met 2019 meer doen, geen aangifte vennootschapsbelasting over 2013 tot en met 2018 en geen aangifte inkomstenbelasting over 2014. Voor de loonaangiften over 2019 kunt u overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dat geldt ook voor de aangifte vennootschapsbelasting over 2018, tenzij uw bedrijf een fiscale eenheid is of aangifte doet in een andere valuta dan de euro. Voor de andere aangiften kunt u aangifte doen met de Windows-versies. Of u kunt gebruikmaken van andere (commerci�le) software of van een intermediair.
Help
Op dit scherm vindt u meer informatie over het gebruik van het beveiligde gedeelte van de internetsite.
In het scherm 'Overzicht aangiften en opgaven' vindt u een overzicht van de aangiften die u nog moet indienen. Ook vindt u in het overzicht de data waarop uw aangiften uiterlijk bij ons binnen moeten zijn. Wacht niet tot het laatste moment met het doen van aangifte. Computer- en internetproblemen ontslaan u niet van de verplichting om op tijd aangifte te doen.
Wilt u een opgaaf intracommunautaire presties (ICP) of een opgaaf eerstedagsmelding doen? Ga dan naar 'Overige formulieren' in de linkerkolom.
Als de aangifte of opgaaf grijs is weergegeven, kunt u de aangifte of opgaaf nog niet of niet meer digitaal benaderen. Een aangifte of opgaaf is grijs weergegeven als:
- de termijn waarop de aangifte of opgaaf ingediend kan worden, is verlopen of nog niet opengesteld;
- u een aangifte of opgaaf al hebt ingezonden. Een aantal aangiften en opgaven kunt u maar 1 keer indienen.
In het overzicht van uw aangiften en opgaven vindt u de volgende tabbladen:
- Actueel - Hieronder vindt u een overzicht van de meest actuele aangiften en opgaven die u nog moet indienen. Ook vindt u in dit overzicht aangiften en opgaven die u recent heeft ingezonden.
- Overzicht - Hieronder vindt u een overzicht van alle aangiften en opgaven. De opgaven eerstedagsmelding vindt u niet terug in dit tabblad.
- Ingezonden - Hieronder vindt u alle aangiften en opgaven die u hebt ingezonden, ook de opgaven intracommunautaire prestaties en de opgaven eerstedagsmelding.
U kunt Adobe Reader downloaden via www.adobe.nl. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit installatie en gebruik van Adobe Reader.
Bij het invullen van de digitale aangiften of opgaven kunt u bij een aantal vragen meer informatie opvragen door bij de vraag op te klikken. Daarnaast kunt u bij het doen van de aangiften of opgaven vaak uitgebreide fiscale toelichtingen downloaden.
Een aantal fiscale toelichtingen kunt u ook downloaden via het linkermenu. Om deze toelichtingen te openen, hebt u Adobe Reader nodig. Installeer Adobe Reader voordat u aangifte gaat doen.
De uitgebreide fiscale toelichtingen bij de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en loonheffingen kunt u in het aangifteprogramma openen door op 'F1' te drukken.
Let op!
Als u de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of loonheffingen hebt geî³talleerd op een netwerk, kan het openen van de uitgebreide fiscale toelichtingen problemen opleveren. Op de site van Microsoft kunt u oplossingen voor dit probleem vinden.
Op de inlogpagina kunt u via de link 'Gebruikersgegevens wijzigen' uw e-mailadres wijzigen waarop u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord ontvangt als u die vergeten bent.
Let op!
U kunt er ook voor kiezen om geen e-mailadres op te geven. Als u dan uw gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, moet u bellen met de BelastingTelefoon (0800 - 0543). U ontvangt uw gebruikersnaam en/of wachtwoord dan binnen 1 week per post op uw woon-/vestigingsadres. U kunt dan dus niet direct over uw gebruikersnaam en/of wachtwoord beschikken.
Via de link 'Gebruikersinstellingen' kunt u het e-mailadres wijzigen dat u hebt opgegeven voor het ontvangen van onze berichten, zoals ontvangstbevestigingen van uw aangifte of opgaaf. Hier kunt u ook een eerder opgegeven e-mailadres verwijderen. Wij verwijderen dan uw e-mailadres uit onze administratie. U ontvangt dan geen ontvangstbevestigingen meer of berichten dat een aangifte voor u klaarstaat.
U kunt uw wachtwoord wijzigen op de inlogpagina via de link 'Gebruikersgegevens wijzigen'.
Wijzigingen in uw bedrijfsgegevens, bijvoorbeeld uw adres of rekeningnummer, geeft u schriftelijk door aan uw belastingkantoor. Voor wijzigingen van uw rekeningnummer kunt u het formulier Opgaaf rekeningnummer ondernemers gebruiken. U kunt dit formulier vinden in het linkermenu onder Overige formulieren. Kies Wijzigen rekeningnummer ondernemers.
Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en verstrekt nooit zomaar gegevens aan derden. Wij zijn wel verplicht om met sommige overheidsinstanties en vergelijkbare instellingen gegevens uit te wisselen.
Wilt u een formulier invullen dat niet in het overzicht aangiften en opgaven staat? Kijk dan bij 'Overige formulieren'. Formulieren van de aangifte loonheffingen 2020, de aangifte vennootschapsbelasting 2019 en 2020 en de aangifte verhuurderheffing vindt u alleen in het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
Als u een fout hebt gemaakt in de aangifte inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting, dan kunt u deze opnieuw invullen en verzenden. U kunt daarvoor het bestand van uw 1e inzending verbeteren en opnieuw insturen. Wij nemen dan deze 2e aangifte in behandeling in plaats van de 1e aangifte. Als de behandeling van de 1e aangifte heeft geleid tot definitieve vaststelling van de aanslag, kunnen wij de verbeterde aangifte niet meer in behandeling nemen. U moet dan bij uw belastingkantoor schriftelijk een bezwaarschrift indienen tegen de aanslag.
Aangifte omzetbelasting en opgaaf intracommunautaire prestaties
Wijzigingen in uw aangifte omzetbelasting of opgaaf intracommunautaire prestaties moet u schriftelijk doorgeven aan uw belastingkantoor.
Aangifte loonheffingen
Constateert u een fout in een aangifte loonheffingen over 2007 en is de aangiftetermijn nog niet verstreken, dan kunt u de eerder ingevulde aangifte wijzigen en opnieuw verzenden. Dat betekent dus: opnieuw de hele aangifte indienen. Deze nieuwe aangifte overschrijft dan uw vorige aangifte.
Als de aangiftetermijn al wel verstreken is, moet u uw aangifte loonheffingen corrigeren door een correctie in te dienen bij de eerstvolgende of de daarop volgende aangifte loonheffingen. Een correctie bevat altijd alle gegevens van de aangifte die u corrigeert, dus niet alleen de verbeterde gegevens van die aangifte. U kunt een correctie alleen bij een aangifte verzenden als de aangifte en correctie over tijdvakken van hetzelfde jaar gaan.
Wilt u een aangifte loonheffingen over een vorig kalenderjaar corrigeren, dan moet u een losse correctie indienen. Daarvoor gebruikt u het aangifteprogramma van het betreffende jaar. Voor ieder tijdvak dat u wilt corrigeren, vult u de aangifte volledig opnieuw in. U vult dus de gegevens van alle werknemers in, ook de gegevens die niet zijn gewijzigd.
Opgaaf eerstedagsmelding
Bevat de opgaaf eerstedagsmelding fouten, dan kunt u deze corrigeren door het doen van een nieuwe opgaaf eerstedagsmelding met de juiste gegevens.
In de serviceberichten kunt u bijvoorbeeld lezen wanneer er onderhoud is gepland. Op die momenten kunt u geen aangiften of opgaven doen. De serviceberichten kunnen ook specifieke informatie geven over bepaalde aangiften en opgaven. U kunt de serviceberichten op de volgende plaatsen vinden:
- voordat u inlogt, op het scherm 'Inloggen ondernemers'
- op de inlogpagina zelf
- nadat u bent ingelogd via de link 'Serviceberichten' in het linkermenu
Via 'Uitloggen'.
Meer informatie over digitaal aangeven vindt u in het onderdeel 'Digitaal aangeven' op de internetsite van de Belastingdienst.
Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van burgers en bedrijven en met uw privacy. Op belastingdienst.nl/privacy staat hoe wij dat doen.
Wij willen dat belastingdienst.nl en 'Inloggen voor ondernemers' voor iedereen toegankelijk is. Op belastingdienst.nl/toegankelijkheid leest u hoe wij hieraan werken.