Help

Hulp bij inloggen en machtigen

Op Mijn Belastingdienst logt u in met DigiD.

Hoe logt u in met DigiD?

Dat kan op 3 manieren:

  1. Met de DigiD-app
    Dat is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.
  2. Met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord en een extra SMS-controle
  3. Met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord

Problemen met inloggen

Hebt u problemen met inloggen? Lees wat u kunt doen als u problemen hebt met inloggen of gebruik van Mijn Belastingdienst.

Nog geen DigiD?

Vraag hem dan aan via digid.nl. Na 5 dagen hebt u 'm in huis.

Woont u buiten Nederland en hebt u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een DigiD aanvragen als u voldoet aan een aantal voorwaarden.

Bent u buitenlands belastingplichtige? Dan kunt u geen DigiD aanvragen of gebruiken. Want dan doet u aangifte met de 'aangifte voor buitenlandse belastingplichtigen'. En daarvoor logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Iemand anders machtigen?

Met DigiD Machtigen kunt u iemand anders uw zaken met de Belastingdienst laten regelen. Bijvoorbeeld uw aangifte inkomstenbelasting. U hoeft dan niet uw eigen DigiD af te geven. Want de gemachtigde logt in met zijn eigen DigiD en machtigingscode.

Weten hoe dat werkt? Lees dan:

Veilig aangifte doen

Aan het slotje in uw adresbalk of rechtsonder in uw browser kunt u controleren of u in de beveiligde omgeving zit van Mijn Belastingdienst. Daarnaast begint het webadres met https, waarbij de 's' staat voor 'secure', dat veilig betekent.

Terug naar vorige pagina