Help

Hulp bij inloggen en machtigen

Op Mijn Belastingdienst logt u in met DigiD, met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) of met eHerkenning.

Hoe logt u in met DigiD?

Dat kan op 3 manieren:

  1. Met de DigiD-app
    Dat is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.
  2. Met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord en een extra SMS-controle
  3. Met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord

Problemen met inloggen

Hebt u problemen met inloggen? Lees wat u kunt doen als u problemen hebt met inloggen of gebruik van Mijn Belastingdienst.

Nog geen DigiD?

Vraag hem dan aan via digid.nl. Na 5 dagen hebt u 'm in huis.

Woont u buiten Nederland en hebt u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een DigiD aanvragen als u voldoet aan een aantal voorwaarden.

Bent u buitenlands belastingplichtige? En hebt u al een DigiD? Dan kunt u die gewoon gebruiken. Lees meer hierover en over andere manieren van inloggen bij Ik woon het hele jaar buiten Nederland - hoe log ik in om aangifte te doen?.

Iemand anders machtigen?

Met DigiD Machtigen kunt u iemand anders uw zaken met de Belastingdienst laten regelen. Bijvoorbeeld uw aangifte inkomstenbelasting. U hoeft dan niet uw eigen DigiD af te geven. Want de gemachtigde logt in met zijn eigen DigiD en machtigingscode.

Weten hoe dat werkt? Lees dan:

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS)

Met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd. Wilt u meer informatie over eIDAS? Of wilt u weten voor welke landen de inlogmiddelen zijn goedgekeurd? Kijk dan op rijksoverheid.nl.

Veilig aangifte doen

Aan het slotje in uw adresbalk of rechtsonder in uw browser kunt u controleren of u in de beveiligde omgeving zit van Mijn Belastingdienst. Daarnaast begint het webadres met https, waarbij de 's' staat voor 'secure', dat veilig betekent.